HAKKIMIZDA

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde, 2013 yılında kuruluş hazırlıklarına başlayan Felsefe Bölümü, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında ilk öğrencilerini almıştır. Bölümümüzde kadrolu 1 Profesör, 2 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Misyonumuz

Çağın kültürel, toplumsal ve etik problemlerini tespit edebilen; bu problemleri eleştiri süzgecinden geçirerek değerlendirebilen ve daha insani bir dünya için çözüm üretebilen bireylerden oluşan toplum kurulmasına zemin hazırlamaktır.

Vizyonumuz

Dünyayı tanıyan, farklılıkları algılayan ve saygu duyan, çözüm odaklı bakış açısı gelişmiş, yenilikçi fikirler üretebilen, eleştirel aklı benimsemiş, analitik düşünebilen, farkındalıkları bilen, çok yönlü bireyler yetiştirmektir. Ayrıca felsefenin farklı alt disiplinleri konusunda bilgi sahibi ve donanımlı öğrenciler yetiştirerek felsefenin tüm alt disiplinlerinde eğitim sunabilecek, araştırma ve yayın konusunda dünya standartlarını takip eden bir bölüm olmaktır.

Hedeflerimiz

• Eğitim ve bilimsel faaliyetlerde özgünlük
  • Kurum içi bilimsel faaliyetlerde adil bir şekilde başarıyı teşvik etmek
  • Akademik ve bilimsel ürünlerin ulusal ve uluslararası düzeyde temsil niteliğini arttırmak
  • Anayasa'ya ve kanunlara bağlı, ülke menfaatlerini gözeten felsefeciler yetiştirmek
  • Öğrencilere, alanlarıyla ilgili kaynakları kullanabilme niteliği kazandırmak.

Celal Bayar Üniversitesi © 2014 | Güvenlik ve Gizlilik